Slik skal alle barn få delta på fritidsaktiviteter

Den såkalte fritidserklæringen skal gi alle barn mulighet til å delta, uansett foreldrenes økonomi.

FRITIDSAKTIVITETER FOR ALLE: Målet er at alle barn skal få delta på minst en fritidsaktivitet, uavhengig av foreldrenes økonomi. Foto: SHUTTERSTOCK/NTB SCANPIX
FRITIDSAKTIVITETER FOR ALLE: Målet er at alle barn skal få delta på minst en fritidsaktivitet, uavhengig av foreldrenes økonomi. Foto: SHUTTERSTOCK/NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fritidsaktiviteter for barn kan være en stor utgiftspost, ikke minst for familier med begrenset økonomi.

Nå skal bedre samarbeid sørge for at alle barn skal få delta på minst én fritidsaktivitet, etter at kommunene, frivilligheten og staten signerte den såkalte Fritidserklæringen tidligere i juni.

LES OGSÅ: Dårlig råd? Betal mindre for barnehageplassen

- Gi en hånd til dem med dårlig råd

Stian Slotterøy Johnsen, generalsekretær i Frivillighet Norge, sier til Dinside at de lenge har vært opptatt av barnefattigdom og mulighetene til å delta i fritidsaktiviteter for alle.

- Vi var derfor positive da regjeringen tok initiativ til en felles erklæring og samarbeid for å sikre at alle barn får delta på minst en organisert fritidsaktivitet uavhengig av foreldrenes økonomi, sier Slotterøy Johnsen til Dinside. Barne- og likestillingsminister Solveig Horne, sier til Dinside at viktigheten av å kunne delta på fritidsaktiviteter er noe barn, unge og organisasjoner har løftet fram på innspillsmøter om barnefattigdom.

- Barn og unge opplever det som vanskelig å ikke kunne delta. Vi vet at det er mange barn som ikke deltar i fritidsaktiviteter, og foreldrenes økonomiske situasjon er ofte en forklaring. Derfor vil vi gi en hånd til dem som har dårlig råd, sier Horne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer