Slik skal enda flere få bruke BankID uten kodebrikke

Gjennom apper kan du snart levere selvangivelsen med fingeravtrykk.

TENKT SCENARIO: Her ser BankID for seg å logge seg inn på Altinn ved hjelp av fingeravtrykket ditt. BankID åpner nemlig snart for at bankenes egne apper kan logge deg inn i alle BankID-løsninger. Foto: BANKID
TENKT SCENARIO: Her ser BankID for seg å logge seg inn på Altinn ved hjelp av fingeravtrykket ditt. BankID åpner nemlig snart for at bankenes egne apper kan logge deg inn i alle BankID-løsninger. Foto: BANKID Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BankID har etterhvert blitt Norges universelle innloggingsløsning. Og med 3,4 millioner brukere, er det ikke særlig relevant å snakke om hvorvidt tjenesten i seg selv er populær.

Men det som ikke er særlig populært, er engangskodene som kodebrikken gir deg. Det finnes allerede en løsning på dette, BankID på mobil, men mindre enn én av fire har skaffet seg dette.

Snart kommer BankID med enda et alternativ: Bankenes egne apper. Det er bankene som i dag står for kodebrikken din, og snart står de fritt til å erstatte den med en app – helt uten en eneste engangskode.

- Målet er å gi flere helmobile løsninger. Antall brukere av BankID på mobil er ikke nok, derfor kommer vi med et alternativ, sier utviklingssjef Frode Nilsen i BankID til Dinside.

LES OGSÅ: Slik bytter du ut kodebrikken med BankID på mobil

Selvangivelse med fingeravtrykk

Det finnes allerede apper som erstatter kodebrikken; både Sparebank1 og Danske Bank har apper som gir deg en engangskoder til BankID på mobilskjermen. Men BankID vil ha flere, og det er ikke bare bankbrikken de vil til livs.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer