Slik skal mobbingen stoppes

Elevråd over hele landet er sjefer for "Det store oppdraget" - ett av regjeringens nye tiltak mot mobbing. Oppdraget går blant annet ut på å få rektorene til å skrive under et manifest mot mobbing.

Publisert
Sist oppdatert

Torsdag ble regjeringens tiltakspakke mot mobbing lagt fram på Grindbakken skole i Holmenkollen i Oslo. To statsråder, Barneombudet og er rekke fagfolk var til stede.

Den 23. september i fjor kom regjeringen med sitt Voksenåsen-manifest mot mobbing. Målet var å utarbeide en tiltaksplan for å komme uvesenet til livs.

- Nå foreligger tiltaksplanen som skal motvirke mobbing i barnehage, grunnskole, videregående opplæring og barn og unges fritidsmiljø, sier underdirektør Vibeke Thue ved Læringssenteret i Forsknings- og utdanningsdepartementet til NTB.

Blant de viktigste tiltakene i 2003 er endringene i Opplæringsloven, der det heter at alle elever i grunnskoler og videregående skoler har rett til et godt fysisk og psykososialt miljø som fremmer helse, trivsel og læring.

Et annet viktig tiltak er Det store oppdraget , som landets elevråd gjennomfører. Her utfordres ordførere, rektorer og foreldrerepresentanter til å undertegne lokale manifest mot mobbing.

Også landets barnehager blir tatt med i kampen mot mobbing. Barne- og familiedepartementet vil sende ut informasjonshefter om arbeid mot mobbing til alle barnehager.(NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer