Slik skal smuglerne tas

Høyere bemanning og høyteknologisk utstyr skal styrke grensekontrollen.

TOLLBESLAG: Med økt bemanning og flere hjelpemidler i grensekontrollen kan storsmuglere gå en usikker fremtid i møte. Foto: Colourbox.com/Tollvesenet
TOLLBESLAG: Med økt bemanning og flere hjelpemidler i grensekontrollen kan storsmuglere gå en usikker fremtid i møte. Foto: Colourbox.com/Tollvesenet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen la på onsdag frem sitt forslag til statsbudsjett for neste kalenderår. Der foreslo de blant annet en kraftig styrking av Tolletatens grensekontroll.

Fra og med neste år skal det etter planen ansettes over 120 nye tjenestemenn, etableres et nytt kompetansesenter og anskaffes nytt, høyteknologisk kontrollutstyr.

Det kan bety trøbbel for organiserte smuglere og kriminelle, og kanskje litt høyere puls for nordmenn som passerer grensen med en flaske vin for mye i bagasjen.

LES OGSÅ: Møt tollvesenets nye våpen

– Stadig mer alvorlig kriminalitet

Regjeringens forslag om en økt bevilgning på 91,5 millioner kroner, begrunnes med at tollerne møter "stadig mer alvorlig og organisert kriminalitet" og "en sterk trafikkvekst mellom Norge og utlandet".

LES OGSÅ: Årets 10 rareste smuglere

De økte ressursene møtes med glede hos Geir Høiseth, som er leder av seksjonen for grensekontroll i Toll- og avgiftsdirektoratet.

- Det gir oss mulighet til å fortsette med det vi gjør i dag, bare mer og bedre.

- Det skal fortsatt gå til å motvirke at ulovlige varer - enten det er narkotika, våpen eller andre helsefarlige eller regulerte varer - kommer inn i Norge, sier Høiseth.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer