Både Vipps og Apple Pay vil tilby mobilbetaling i Norge

Slik skal Vipps banke Apple Pay

Snart kan vi trolig betale med både Vipps og Apple Pay i norske butikker. Vipps tror de vinner med priser.

YPPER MED APPLE: Vipps-sjef Rune Garborg er ikke overrasket over at Apple Pay kommer til Norge. Men han vil at nordmenn heller skal betale i butikk med Vipps, og mener han vet hvordan han skal klare det. Foto: DNB
YPPER MED APPLE: Vipps-sjef Rune Garborg er ikke overrasket over at Apple Pay kommer til Norge. Men han vil at nordmenn heller skal betale i butikk med Vipps, og mener han vet hvordan han skal klare det. Foto: DNB Vis mer
Publisert

Apple-direktør Tim Cook uttalte denne uka at de ønsket å lansere Apple Pay i Norge den nærmeste tida.

Apple Pay gir blant annet iPhone-brukerne mobilbetaling i butikk, altså som en erstatning for bankkort. Dette har mange andre prøvd på før dem i Norge, uten hell. Valyou, mCash og Mobile Pay har alle lagt ned, og bare Vipps gjenstår.

Vipps har inntil nå handlet mest om betaling mellom privatpersoner, som alternativ til kontanter på for eksempel loppemarkeder og i seinere tid også netthandel.

Men Vipps har også ambisjoner om betaling i tradisjonelle butikker. I direkte konkurranse med Apple Pay.

Vipps skal være billig

– Vår ambisjon for mobilbetaling i butikk er å tilby noe som er enklere og billigere enn dagens løsning, det tror vi er nøkkelen til å lykkes, sier Vipps-sjef Rune Garborg til Dinside.

Garborg er forsiktig med detaljene, men med «enklere og billigere» sikter han trolig til dette:

De fleste kortterminaler i Norge har allerede NFC-teknologien de trenger for å ta imot Apple Pay-betalinger. Kontaktløse bankkort bruker den samme løsningen.Men mange butikker har ikke åpnet for muligheten, da kontaktløs betaling har foregått utenfor BankAxept-systemet og dermed kostet butikkene mer enn tradisjonell kortbetaling.Vipps inngikk et samarbeid i fjor om mobilbetaling gjennom BankAxept. Kan Vipps tilby dette, som ikke koster verken butikk eller kunde mer enn vanlig kortbetaling, vinner de fort en viktig kamp. For Apple Pay får neppe til det samme.

Nå rulles for øvrig BankAxept-kort med kontaktløs betaling ut, som skal øke utbredelsen av NFC-betaling her til lands.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer