Slik skjuler rikingene formuen

SKATT 2003: Det er både enkelt og fullt lovlig å skjule formuen sin, slik at den ikke blir synlig i skattelistene. Men hvordan gjør du det? Her er rikingenes triks.

Publisert
Sist oppdatert

Har du alle millionene dine i banken, vil du ikke bare figurere øverst på skattelistene. Du må også betale formuesskatt.

Formuesskatten oppmuntrer derfor direkte til god, gammeldags skatteplanlegging.

For det er faktisk lett å kamuflere formuen slik at den ikke blir synlig i skattelistene. Og ikke bare er det enkelt - slik skatteplanlegging er også fullt lovlig.

For å kutte formuen må du over i flyttebransjen.

Flyttesjau

Trikset er altså å flytte formuen fra en formuesgjenstand til en annen. De mest kjente metodene er å putte hele eller deler av formuen i eiendom, eller i unoterte aksjeselskap.

Triks 1: Kjøp av unoterte aksjer

En enkel måte å krympe formuen er å sette deler av den i unoterte aksjer, det vil si i aksjer som omsettes utenfor handelssystemet til Oslo Børs.

Her er søkesiden for skattelistene

Hvorfor? Ikke-børsnoterte aksjer verdsettes til 65 prosent av aksjenes forholdmessige andel av selskapets samlede skattemessige formuesverdi. I praksis betyr det at den underliggende formuesverdien av aksjer i ikke-børsnoterte selskaper er betydelig lavere enn aksjenes reelle verdi. Resultatet er at formuen – på papiret – kuttes, eller forsvinner helt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer