Slik skriver du jobbsøknad

Målet er å få frem hvorfor du passer til jobben, på en ryddig måte.

VIKTIG: Les nøye gjennom søknaden før du sender den avgårde, og be gjerne noen andre om å lese over søknaden for innspill. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
VIKTIG: Les nøye gjennom søknaden før du sender den avgårde, og be gjerne noen andre om å lese over søknaden for innspill. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du søke på en jobb er en god søknad viktig. Men hvordan skriver man denne søknaden, og hva bør man få med, og ikke minst droppe av informasjon?

Vi har samlet noen gode råd du bør lese gjennom før du skriver jobbsøknad. Nederst i artikkelen finner du dessuten eksempel på oppsett av jobbsøknad. Her kan du også se hvordan et formellt brev bør se ut.

Få frem kompetanse og motivasjon

Målet med en jobbsøknad er åpenbart å få mottakeren til å ville innkalle deg til intervju, men hvordan oppnår man dette?

Ifølge Guri Larsen, direktør i Adecco Search&Select, bør man begynne med å lese annonsen flere ganger.

- I søknaden bør du være sikker på at du svarer på det de spør etter, sier Larsen.

Hvordan gjør man så dette? Ved å bruke tid på å formulere seg, og få frem relevant kompetanse, samt motivasjon for å søke på akkurat den konkrete jobben.

Leseren av søknaden skal skjønne at du har lyst på akkurat denne jobben, og oppleve at du selv har tro på at du passer til stillingen, understreker Larsen.

Dette oppnår man ved å bruke tid på å skrive søknaden, gjerne flere utkast, og ikke være for generell.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer