Slik slanket jeg mannen min

Mannen til Nigella Lawson slanket seg 25 kilo.

Slik slanket jeg mannen min
Publisert
Sist oppdatert

Det er mulig at familien til tv-kokken Nigella Lawson lager for god mat. Iallefall måtte Charkles Saatchi på slankekur.

Mange ville synes det var en drøm å få leve med Nigella Lawson, men for Saatchi på 65 år ble det reneste helvete. All den gode maten la seg rundt midjen og til slutt orket han ikke mer. Og det var egg som skulle til - mange egg!

Les også: Spis naken - gå ned i vekt

Etter ni måneder med eggerøre og kokt egg på tallerkenen har han tatt av hele 25 kilo.

- Han spiste tre egg til frokost, tre til lunsj og tre til middag, sier Nighella Lawson til Daily Mail.

Når paret skulle be venner på middag spiste han sine egg innen gjestene ankom.

Helsefarlig

Charles Saatchi gikk ned 25 kilo, men ser ikke så veldig frisk ut. Foto: ukjent
Charles Saatchi gikk ned 25 kilo, men ser ikke så veldig frisk ut. Foto: ukjent Vis mer

Dietten anbefales derimot ikke av kosteksperter, og den kan føre til både forstoppelse og alvorlige mageproblemer. Ernæringsfysiolog Vibeke Landaas i DinKost mener den kan være direkte helsefarlig.


- Monokurer som går ut på å kun spise én ting gir vektnedgang for de fleste, men er absolutt ikke å anbefale. Vi har hørt om både iskremkuren, ananaskuren og grapefruktkuren, men problemet er at de blir for kjedelige smaksmessig og at man fort blir lei, sier Landaas til DinSide Helse.

Hun mener at Nigellas mann kun får i seg en tredel av energibehovet, og derfor naturligvis går ned i vekt.

Les også: Du blir feit på jobben

For lite næring

- Det er helt unødvendig strengt og snevert å kun ty til egg. Dessuten inneholder ikke egg verken vitamin C, antioksidanter, eller fiber noe som garantert vil gi forstoppelse. Får man ikke i seg C-vitamin over lenger tid kan en risikere å få mangelsykdommen skjørbuk som er svært alvorlig, presiserer hun.

Skjørbuk forårsakes av mangel på C-vitamin. Skjørbuk medfører blødninger, oppsvulmet og blodig tannkjøtt, dårlig appetitt, vekttap og tretthet. Sykdommen utvikler seg etter to-tre måneder med ensidig kost.

Les også: Knips deg tynn

Nytt kosthold

I dag holder Charles Saatchi vekten gjennom et semivegetariansk kosthold.

- Legen sa til meg at at han var nødt til å slanke seg ellers ville han falle sammen. Jeg er en som elsker å lage mat til andre, men nå ser jeg etter frukt og grønnsaker til ham. Nå er han den tynnneste av oss, men det bekymrer meg ikke noe særlig, sier Lawson til Daily Mail.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer