Slik slår du av roaming

Du risikerer svimlende 112,50 kroner for hver megabyte om du glemmer det.

GJØR DET NÅ: Velg bort dataroaming på mobilen din, og du kan være trygg på å aldri motta skrekkregninger etter utelandsferier.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
GJØR DET NÅ: Velg bort dataroaming på mobilen din, og du kan være trygg på å aldri motta skrekkregninger etter utelandsferier. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Operatører tar seg klekkelig betalt for mobilsurfing i utlandet, ofte kalt dataroaming. Det engelske ordet roaming betyr noe sånt som streifing, og «datastreifing» spiller på at du ikke lenger bruker din operatørs eget datanett, men et nett operatøren leier midlertidig.

DinSide har derfor fortalt utallige historier om nordmenn i utlandet som blir overrasket over mobilregningen i hjemlandet. Mannen som surfet for 150.000 kroner i Tyrkia, for eksempel.

Felles for dem alle, er at historiene kunne vært unngått med ett eneste enkelt tips: Slå av dataroaming på mobilen din.

Slå av dataroaming

Når roaming er skrudd av, blir du bare møtt av en feilmelding om du forsøker å bruke telefonen til surfing på mobilnettet. Så lenge du holder deg til gratis trådløse nettverk, «wifi», kan du alltid være trygg på at det ikke koster deg noe.

Dette er så enkelt at du burde dra frem mobilen med en eneste gang, og sjekke at du er på den trygge siden.

Her har fremgangsmåtene for iPhone, Android og Windows Phone på under ett minutt: You need a browser that can handle Iframes to be able to view this page.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer