Slik slipper du gratisavisene

Og snart kommer det merker til postkassen.

Irriterer du deg over aviser som hoper seg opp? Foto: Colourbox.com
Irriterer du deg over aviser som hoper seg opp? Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lei gratisaviser som fyller opp postkassen? Nå kan du snart slippe unna. I forbindelse med den nye markedsføringsloven som trer i kraft den 1. juni, blir det nå mulig å reservere seg, ikke bare mot reklame, men også mot gratisaviser.

- Vi har informert de avisene det gjelder per brev om de endringene som er gjort i den nye markedsføringsloven, og vi kommer til å overholde reservasjonsønsker fra kundene, sier informasjonssjef i Posten, Pål Jakobsen til DinSide.

Han sier at Posten vil forholde seg til dette regelverket slik alle andre distributører av gratisaviser også må.

Hundrevis av pass forsvinner i posten

Trenger ikke Postens merke

Du reserverer deg mot gratisaviser ved å merke postkassen din med "nei takk til gratisaviser" på samme måte som du kan merke postkassen din med "nei takk til uadressert reklame". Posten har ikke egne merker for dette, men du kan fint lage din egen lapp. Uansett skal dette respekteres av distributørene.

- Du kan også ringe kundeservice hos Posten og registrere at du ikke ønsker å motta reklame og gratisaviser, sier Jakobsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer