Slik slipper du stå i kø

Vet du når andre handler, er sjansen mindre for å måtte vente på hjelp.

Ikke så interessert i å stå i kø? Det finnes tidspunkter på dagen hvor det er litt roligere i butikkene. Foto: Simen Sundt
Ikke så interessert i å stå i kø? Det finnes tidspunkter på dagen hvor det er litt roligere i butikkene. Foto: Simen Sundt Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vil du ha best mulig service i butikken? Eller hater du å gå i kø? Vi spurte Elkjøp når sjansen er størst for å handle alene.

Hvor mange som er i akkurat din butikk til en hver tid, avhenger selvsagt av mange faktorer, som butikkens størrelse og tid på året. Det er likevel et mønster som går igjen.

>>> Se hvordan Elkjøp forbereder seg til jul

Gå lørdag kveld

Elkjøps grafer over antall besøkende viser en klar trend: Sent lørdag kveld er det beste tidspunktet å handle hvis du vil være i fred for andre kunder.

Generelt viser kurvene, både for hverdager og lørdager, at det er sent på kvelden det er aller minst folk i butikken. Spesielt på lørdager, fra klokka fem og utover er sjansen stor for å ha mye armslag i varehusene.

Merk deg at åpningstidene varierer fra butikk til butikk!

Ikke så overraskende kanskje, men når er det aller mest folk i butikkene?

Hold deg unna 15-tiden

Lørdager er en populær handledag, Elkjøp opplever et jevnt rush fra ellevetiden på lørdager med en markant dropp når klokken passerer tre-halv fire. Mellom klokka 14 og 15 på lørdager vil du møte mest folk i butikken.

På hverdager er handletoppen noe senere, mellom kl 15 og 16, som er det aller mest populære tidspunktet å handle på. Antallet besøkende fordeler seg ellers nokså jevnt gjennom hele dagen, med en liten topp mellom 18 og 19 før det faller voldsomt mot stengetid.

SE OGSÅ: Hvor smart er Smart Club?

Hva med konkurrentene?

Kan man anta at det samme mønsteret gjelder for de andre elektronikkjedene? Siba ga oss følgende svar:

– Generelt sett er dette et vanskelig spørsmål fordi besøkstallene varierer en del avhengig av kampanjeaktiviteter og butikktype. Andre faktorer, for eksempel lønnsutbetalinger, spiller også inn. Våre besøkstall følges løpende opp, og vi bruker disse tallene som underlag for rett bemanning i våre butikker, sier informasjonsansvarlig i Siba Nora Ay til DinSide.

Flest kunder kl 17

Litt mer konkret tør hun imidlertid være.

- Vi har undersøkt besøkstallene i perioden 1. januar til slutten av september 2011, og vi kan da konstatere at vi har et relativt jevnt besøkstall gjennom uken, men flest kunder på lørdager. Ser vi på timer, så har vi en stigende besøkstrend fra cirka 12 med en topp klokken 17, sier Ay.

Handle på nettet

Mange mener sikkert at den beste måten for å unngå kø, er å handle på nettet. Netthandelen er i stadig vekst, og elektronikkbransjen er en av dem som leder an.

Tidligere i år fortalte Elkjøp at de forventer hele sin vekst på nettet i løpet av de neste årene. Les mer: – Snart samme priser på nett og i butikk

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer