Skattelistene

Slik søker du i skattelistene

Men, husk at de du søker opp kan «se deg», og at du kan se de som søker deg opp.

SKATT: Er du nysgjerrig på hva, for eksempel, Petter Northug tjente i fjor, sjekker du slik. Video: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag 8. desember klokka 07:00 blir skattelistene for 2020 offentliggjort, og du kan gå inn og sjekke hva naboen eller kjendisene tjente i fjor.

Likevel er det én ting du bør tenke på før du setter deg ned med kaffekoppen og taster inn det ene navnet etter det andre, nemlig at de du søker opp kan se at du gjør det.

På samme måte kan du se hvem som har søkt opp deg.

Se hvem som søker opp deg

Det er Stortinget som har besluttet at det skal logges hvem som søker i skattelistene. Dette begrenser hvor mye informasjon én enkeltperson kan hente, samt at opplysninger om hvem som har søkt på hvem også vises.

Når du har logget deg inn for å søke i skattelistene, kan du klikke på søkestatistikk og se hvem som har søkt på deg. Da ser du navn, fødselsår, postnummer og -sted på den som har søkt og tidspunktet for søket.

Lista over hvem som har søkt og sett på deg oppdateres én gang i timen.

Slik søker du i skattelistene

Så, over til hvordan du søker i skattelistene:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.