Hvordan søke politiattest

Slik søker du om politiattest elektronisk

Attesten får du tilsendt i din digitale postkasse, eller i posten. 

DISSE MÅ VISE POLITIATTEST: Fra nyttår må alle som ansettets i den kommunale helse- og omsorgstjenesten, vise politiattest. Foto: NTB Scanpix
DISSE MÅ VISE POLITIATTEST: Fra nyttår må alle som ansettets i den kommunale helse- og omsorgstjenesten, vise politiattest. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

For å bli ansatt i en rekke jobber er det krav om å levere politiattest, og nytt fra 1. januar 2017 er at også flere jobber hvor man ikke jobber med barn og unge, krever politiattest ved ansetting.

Å sende selve søknaden er enkelt - så lenge du har dokumentene du trenger for å søke.

Hvordan søke politiattest?

Slik går du frem: På denne nettsiden logger du inn for å søke om politiattest elektronisk. Du kan for eksempel logge inn med MinId eller BankID.

Deretter fyller du ut e-post, mobilnummer og hva politiattesten skal brukes til.

Deretter må du laste opp en såkalt bekreftelse på formål med politiattest, som det er arbeidsgiver eller studiested som må fylle ut.

Dette gjør du enkelt fra mobilen. Det fins en del apper du kan bruke, selv har vi gode erfaringer med Dropbox-appen.

Er du under 18 år må bekreftelsen fra arbeidsgiver/frivillig organisasjon inneholde signaturen til dine foresatte.

Ifølge politiet er behandlingstiden for politiattest for tiden to uker, og du får attesten tilsendt i posten, eller i din digitale postkasse om du har opprettet dette.

Nå må disse ha politiattest

Fra 1. januar i år er dessuten gjort en endring i reglene, som gjør at flere nå må kunne fremlegge politiattest når de begynner i ny jobb.

Dette gjelder nå alle som skal jobbe i den kommunale helse- og omsorgstjenesten, uavhengig av hvilke pasient- eller brukergrupper personellet skal yte tjenester til, skriver politiet på sine nettsider.

- Lovendringen betyr blant annet at også de som skal jobbe innen eldreomsorgen, psykiatritjenesten og som personlige assistenter må levere politiattest, sier avdelingsleder, Leif Sætrum ved Politiets enhet for vandelskontroll og politiattester.

Fram til 2017 har det kun vært krav om politiattest for de som jobber med barn og utviklingshemmede.

Det er kun nytilsatte som arbeidsgiver kan kreve politiattest fra, og det skal ikke kreves ny politiattest av personell som har framlagt politiattest etter gammelt regelverk.

LES OGSÅ:

Tjener du det du burde? Sjekk stor oversikt
Bytte yrke? Her får du lønn mens du studerer

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer