Smart sparing

Slik sparer du smartest - etter alder

Men én type sparing bør du ha uavhengig av alder, anbefaler forbrukerøkonomen.

RIKTIG SPARING: Unge voksne uten gjeld, kan gjerne sette sparepenger i BSU-produkter eller indeksfond, mener ekspert i Finansportalen. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
RIKTIG SPARING: Unge voksne uten gjeld, kan gjerne sette sparepenger i BSU-produkter eller indeksfond, mener ekspert i Finansportalen. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

En fersk undersøkelse fra Danske Bank viser at hele 79 prosent av alle nordmenn sier at de sparer penger, og kvinner og menn sparer så å si i akkurat like stor grad.

Det er de mellom 18 og 29 år, samt vestlendinger, som er aller mest giret på sparing, men alders- og regionsforskjellene er ikke kjempestore.

68 prosent av oss sparer ved å putte pengene på sparekonto, 33 prosent sparer i fond, 29 prosent sparer på vanlig bankkonto og 22 prosent betaler ned på boliglån.

- Nedbetaling på lån er sparing

Elisabeth Realfsen i Finansportalen synes det er flott at så mange nordmenn har forstått at de faktisk sparer når de betaler avdrag på lån.

- Det er så viktig at folk har dette klart for seg, fordi bransjen sjelden markedsfører denne spareformen, selv om den er både sikker og lønnsom. Hvis du i det hele tatt har lån, må alle investeringer i «spareavtaler» gi en høyere avkastning en lånerentene, for at det skal være lønnsomt for deg å gjøre noe annet enn å betale ned gjeld, sier Realfsen til Dinside.

- Har du høyt boliglån kan det være fornuftig å nedbetale ekstra på dette når rentene er så lave som de er nå, sier forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand i Danske Bank.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer