Slik sparer du til poden

BARN: Vil du sette av penger til minstemann i familien har du to alternativer. Begge metodene har sine fordeler og ulemper, med vår oppskrift kan du styre unna ulempene.

Publisert
Sist oppdatert

Å gi barna en økonomisk startpakke kan være gull verdt i framtiden. Men det er ikke bare å spare i vei, du må også avgjøre om sparekontoen skal opprettes i:Barnets, eller

i foreldrenes navn?Valget du tar kan få betydning i forhold til overformynderiet og lånekassen. Om du virkelig har spanderbuksene på, bør du også huske på arveavgiftsreglene.

Spørsmålet blir derfor hvilket valg som er det ”lureste”?

Å spare i eget navn gir fleksibilitet

I følge advokat Tore Fritsch, administrerende direktør i Skattebetalerforeningen, kan det lønne seg å sette sparekontoen i eget navn, og i tillegg overføre jevnlige beløp – i stedet for å overføre store summer samtidig.

- Det gir større fleksibilitet, sier Fritsch. Kanskje man plutselig får bruk for disse pengene til andre mer viktige ting, og da vil de ikke være ”låst” som om de sto i barnets navn. - Fleksibiliteten er også viktig i forhold til hvor modne barna er når de mottar pengene. Beholder foreldrene pengene i sitt navn, kan de gi pengene når de mener barnet er modent for det.

Dessverre klarer ikke alle å håndtere et stort pengebeløp når de er 18, men bruker det i stedet opp på ufornuftige ting. Dessverre vet man jo ikke hvordan de vil skikke seg, påpeker Fritsch.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer