Supersparer:

Slik sparer tobarnsmora tusenlapper

- Glem storinnkjøpene i julestria. Slik løser jeg det, sier tobarnsmora Stacey Victoria.

TRIO: Stacey Victoria med barna Isabelle og Emily. Foto: Jam Press
TRIO: Stacey Victoria med barna Isabelle og Emily. Foto: Jam Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stacey Victoria (35), en hjemmeværende mamma fra Huddersfield i Storbritannia, er en selverklært «supersparer».

Hun deler ofte sine beste tips om hvordan man kan bruke pengene mer fornuftig, spesielt for foreldre.

Nå nærmer jula seg med stormskritt, om mange mennesker har begynt å lete etter de beste tilbudene i et forsøk på å spare noen kroner.

Levekostnadene har økt kraftig det siste året. Strømprisene er høyere enn på lenge, matvareprisene stiger, og renta har steget betraktelig siste halvåret.

Det har tobarnsmora Stacey Victoria fått med seg, og nå forteller hun Jam Press om hvordan hun har klart å spare 500 pund til jula, som tilsvarer 5980 kroner.

- Vi har måttet kutte enormt som en familie for å kunne prøve å beholde livet vi har og nyte det. Det har vært ekstremt bekymringsfullt, og jeg vil gjerne være positiv og si at det vil bli lettere - men dessverre tror jeg det vil bli vanskeligere, sier hun om tida vi har i vente.

- For meg handler denne tiden om samhold, kjærlighet og dele glede med de rundt seg. Derfor ønsker jeg å bidra til at flere kan få kjenne på julestemning. Sakshis innlegg på Finn.no heter «Trenger du hjelp til Jul - en hjelpende hånd til Jul». Der skriver Skashi at hun ønsker å hjelpe de som trenger litt ekstra hjelp i førjulstiden, og som kanskje ikke gleder seg til jul. Video: Sondre Nodland / Lars Eivind Bones Vis mer

Ingen magisk løsning

Nå har hun avslørt hvordan du kan kutte det festlige budsjettet ditt i to med håndlagde gaver, funn fra veldedighetsbutikker og mat til reduserte priser.

Det dreier seg altså ikke om noen magisk løsning, men Victoria kommer med en rekke eksempler som kan være løsningen for mange som kjenner at lommeboka raskt blir tom i julestria.

- Jeg føler virkelig at det å ha håndlagde gaver vil være verdsatt mye lenger enn personen som mottar en materialistisk gave.

I tillegg til å lage de fleste av gavene sine selv, leter hun også i veldedighetsbutikker og på garasjesalg etter billige funn.

Victoria mener at «noen andres søppel, er en annens formue» og bruker helgene sine til å finne gode kupp.

Hun lager også sin egen julepynt.

Dette kjøpte hun til barna

- Jeg har vokst opp med salg av garasjesalg (eller loppemarked) hver søndag siden jeg var fire år gammel, og nå gjør jentene mine akkurat det samme.

Tidligere har hun funnet mange skatter til barna sine på slike steder.

De siste åra har hun blant annet kjøpt en sykkel som kostet 60 kroner, en sakkosekk til 20 kroner og et Peppa Gris-bord som hun betalte 80 kroner for.

- Denne jula har jeg kjøpt et brukt elektrisk piano til min eldste datter, i tillegg til en krakk og et stativ som i alt kostet 200 kroner. Jeg har også kjøpt to fine cardiganer, som bare koster ti kroner hver. Det er utrolig hva du kan finne.

Kommer med tips til julemat

Victoria tror ikke på å bruke masse penger på dyr mat.

I stedet finner hun tilbud på mat som tradisjonelt brukes i jula flere måneder i forveien.

- Jeg har kjøpt noen matvarer hver uke siden september, og fryst dem ned til jul, sier Victoria, før hun fortsetter:

- Jeg vet at noen kanskje ikke liker ideen om hermetiske grønnsaker, men de er like gode som ferske og kan brukes sammen med eventuelle rester, for å strekke måltidene over flere dager i høytida, sier Victoria.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer