Renta på boliglånet

Slik sparte jeg 6000 kroner i året på boliglånet

Kommentar: Enklere enn jeg kunne drømt om.

SNAKK MED BANKEN: I mange tilfeller har banken gode muligheter til å justere ned boliglånsrenta di. Foto: NTB Scanpix
SNAKK MED BANKEN: I mange tilfeller har banken gode muligheter til å justere ned boliglånsrenta di. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av det siste året har Norges Bank justert opp styringsrenta fire ganger, etter at vi har hatt en historisk lav - og stillestående rente - i åresvis.

Bankene har fulgt opp med å justere opp sine boliglånsrenter, noe som for egen del har resultert i en langt høyere månedlig nedbetaling.

Dette selv om mange eksperter mener det ikke burde henge sammen. Da nyheten om styringsrenta kom på torsdag, var reaksjonen fra forbrukersjefen i Huseierne at de regnet med at «denne renteregningen sendes videre til norske boligeiere, selv om bankene ikke trenger å gjøre det».

I mars i år uttalte Elisabeth Realfsen i Finansportalen til DN at en boligrente over 3 prosent er uakseptabelt høy, og at endel banker har priset boliglånene over dette nivået.

Dermed er det fare for at mange av oss betaler for mye for boliglånene sine - også nå, etter de siste renteøkningene.

Bankene har etter alt å dømme gode marginer, men skrur likevel i stor grad opp rentene i takt med styringsrenta. Kanskje fordi de regner med at kundene tenker at «sånn er det bare», og at de færreste av oss faktisk tar tak i situasjonen og bytter bank?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer