Slik spiller du likevel

Det er enkle og lovlige veier rundt forbudet som nå kommer mot å formidle betaling til utenlandske spillselskaper.

Bare tre blir borte: Av de betalingsløsninger som er oppgitt nederst på Betssons forside, blir bare MasterCard, Visa og vanlig bankoverføring berørt av det nye forbudet. De øvrige kan stadig benyttes, fullt lovlig.
Bare tre blir borte: Av de betalingsløsninger som er oppgitt nederst på Betssons forside, blir bare MasterCard, Visa og vanlig bankoverføring berørt av det nye forbudet. De øvrige kan stadig benyttes, fullt lovlig. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke forbudt å delta i utenlandske pengespill, enten de foregår på internett eller om man fysisk må reise til utlandet for å være med. Men det er forbudt for utenlandske selskaper å tilby sine spill i fysiske utsalgssteder i Norge. De er også forbudt å reklamere for spillene i norske media.

Tjue milliarder i året

Nå har vi tilgang til flere reklamekanaler som ikke omfattes av norske regler, blant annet utenlandske fjernsynsstasjoner som TV3. Her markedsføres utenlandske pengespill i stor skala, så nordmenn har ikke hatt noen problemer med å finne dem på internett. Det er bare å betale med Visa eller Mastercard.

Ifølge Kulturdepartementet omsetter utenlandske spilleselskaper for mellom ti og tjue milliarder kroner i året i Norge. Det vil si at vi bruker omtrent like mye penger på utenlandske pengespill som vi bruker på strøm.

Siden reklameforbudet ikke har hatt noen effekt, går regjeringen nå videre og vil forby norske finansinstitusjoner å formidle penger til spillselskapene. Om du betaler med kort på nettet, vil dermed ikke pengene komme frem. Det samme gjelder om du betaler i nettbanken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer