Slik spiser du sunnere

Vil du leve et sunnere liv, men synes gulrøtter og salatblader blir kjedelig? Her er noen tips til sunn mat.

Publisert
Sist oppdatert

De fleste av oss får høre det flere ganger om dagen: Maten vi spiser bør være sunn. Det er en grunn til at vi hører det.

- Vi må ha mat for å få energi, og all mat kan bidra til det. Men det er viktig å spise mat som inneholder de næringsstoffene vi trenger, sier ernæringsfysiolog Hanna Hånes til Mozon.

For å finne ut hvilke næringsstoffer som finnes i maten, kan du lese på innholdsdeklarasjonen. Ifølge Hånes er mange norske matvarer dårlig merket, mens utenlandske ofte merker sine produkter med antall næringsstoffer per porsjon.

- Hvis du vil finne ut hvilke næringsstoffer som finnes i frukt og andre umerkede varer, kan du kjøpe en matvaretabell, foreslår Hånes.

Matvaretabeller finnes i de fleste bokhandler.

Det er ikke alle som er like flinke til å tenke sunt, og som ser seg fornøyde med litt gulrot ved siden av middagen eller en salat til lunsj. Men vanlige grønnsaker kan bli kjedelig i lengden. Her får du noen tips til sunn mat du kanskje ikke spiser hver dag, men som er lett å få tak i.

AvokadoHvis du vil komme i bedre humør, kan du spise avokado. Ved å styrke serotoninnivået, gjør frukten deg i godt humør og hjelper med å bekjempe depresjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer