Slik stanser du telefonsalg

Annenhver nordmann har reservert seg, men mange ringes likevel. Dette burde du vite om telefonsalg.

TERROR: Mange ser ikke helt gleden i å få tilbud på telefonen, for å si det forsiktig. To millioner nordmenn har derfor reservert seg, men ringes likevel.  Foto: PANTHER MEDIA
TERROR: Mange ser ikke helt gleden i å få tilbud på telefonen, for å si det forsiktig. To millioner nordmenn har derfor reservert seg, men ringes likevel. Foto: PANTHER MEDIA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

50 prosent av den voksne norske befolkning har reservert seg mot telefonsalg. Men i en undersøkelse utført av Statens institutt for forbruksforskning (SIFO) svarer 81 prosent av de som har reservert seg at de likevel har blitt oppringt av selgere.

Dette kan være helt lovlig. Om du har et kundeforhold til et selskap, kan de i prinsippet ringe deg uansett. Men 67 prosent av de som har reservert seg og likevel blitt oppringt, sier at de ikke hadde et kundeforhold til selskapet som ringte.

Dermed er det god grunn til å tro at mange selskaper ringer nordmenn ulovlig.

Netcom ringte Nextgentel-kunder ulovlig – får kjeft

Strengere regler

– Folk skal få slippe å bli ringt opp hvis de ikke ønsker det. Det er veldig viktig at regelverket følges av bransjen, sier forbrukerminister (som departementet nå kaller henne) Inga Marte Thorkildsen i en pressemelding.

Hun vil nå ha en ny evaluering av reservasjonsordningen, ettersom hun mener den ikke fungerer godt nok for de nærmere to millionene som har brukt den.

– Jeg er glad for at bransjen jobber for å bedre situasjonen, og jeg forventer at dette gir lavere klagetall. Likevel vil vi nå se på om markedsføringsloven har gode nok regler på dette området, sier Torkildsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer