Slik stopper du uønsket SMS

De biter seg fast, men noe kan du gjøre.

Lei av uønsket SMS-reklame?  Foto: Colourbox.com
Lei av uønsket SMS-reklame? Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skulle du bare stemme på en favoritt, eller laste ned en enkelt ringetone? Mange mobiltelefoneiere blir uskyldige offer for SMS-meldinger og -tjenester de ikke har bruk for eller bedt om.

Ett eksempel er tekstmeldinger fra Carrot Communications, som har opplevd at uvedkommende har hacket seg inn i databasene deres og sendt ut ulovlig SMS. Har du fått denne meldingen?

Enten du vil avslutte en abonnementstjeneste du har bestilt, eller du er offer for uønsket SMS-spam, her er listen over ting du kan forsøke:

1) Send STOPP til det kortnummeret du mottar meldinger fra. Hvis innholdsleverandøren er en seriøs aktør, skal denne universelle koden i teorien avslutte tjenesten umiddelbart. Det skal være mulig å sperre mot alle mobile innholdstjenester. Men noen mobiltjenster vil ikke stoppe

2) Dersom du ikke får stoppet tjenesten, og ikke vet hvem som eier/bruker kortnummeret du har fått melding fra, kan du kontakte din mobiloperatør. De skal hjelpe deg med å finne det ut. Be mobiloperatøren gi deg en spesifisert samtaleoversikt som viser om tjenesten er bestilt og om du har blitt belastet for den.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer