Slik stresser du ned før jul

Ikke stress. Begynn juleforberedelsene nå.

Det skal være tid til hygge og kos i førjulstiden... Foto: Colourbox.com
Det skal være tid til hygge og kos i førjulstiden... Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er kanskje ikke jul riktig ennå. Men starter du juleforberedelsene nå, vil du få en hyggeligere og mer avslappet juletid.

Vi er bare i begynnelsen av november, men tiden mot julen går fort. Om under to måneder er julaften forbi, og du gomler svor og pepperkaker til du sprekker.

Men før den tid må du gjennom førjulstiden. Kanskje begynner svetten å renne nedover pannen bare ved å tenke på det? Gaver må kjøpes, kaker må bakes og huset må pyntes.

- Vi blir så stresset at vi mister oversikten over hva som er viktig og glemmer å nyte høytiden, sier Neil Shah, leder ved The Stress Management Society, ifølge Daily Mirror.

Så kanskje det er like greit å sette i gang litt tidlig i år? Her er noen forslag til hvordan du kan planlegge julen i år:

Begynnelsen av november:

Lag en planSkriv en liste over alt du må gjøre før julen ringes inn. Er juleduken fortsatt fin? Trenger du ny juletrefot? Har du penklær? Når listen er ferdig har du en fin oversikt over hva du skal gjøre de neste to månedene.

Planlegg noe gøyFørjulstiden skal ikke bare være stressende. Planlegg noe morsomt innimellom alt du ikke syns er gøy. Kanskje holdes det en julekonsert i nærheten? Juleverksted med venner eller barna dine kan friske opp humøret. Og en søndag kveld med "Home alone" på video kan gi den rette julestemningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer