Slik styrer du unna falske varer på nett

Stadig flere nordmenn blir svindlet på internett. Vi gir deg forholdsreglene du må ta før du trykker på «betal». Av: Thea Roll Rakeng

FOR GODT TIL Å VÆRE SANT? Da er gjerne nett-tilbudet nettopp det.
FOR GODT TIL Å VÆRE SANT? Da er gjerne nett-tilbudet nettopp det. Vis mer

– Vi anbefaler forbrukerne å undersøke en del før de handler, sier Ragnhild Olin Amdam, rådgiver i Forbrukerpolitisk avdeling i Forbrukerrådet, til DinSide.

Forbrukerrådet har utarbeidet en sjekkliste man bør lese før man handler på nettet. I tillegg har Forbrukerombudet laget en oversikt over ulike norske og internasjonale nettbutikker som selger falske varer.

Canada Goose, UGGs og Mulberry-vesker er varene som hyppigst blir kopiert.

Disse nettbutikkene vil lure deg

Nike-sko til en tredjedel av prisen

Oslo-jenta Sofie Nergaard studerer i Danmark, og har som mange andre studenter et stramt budsjett å forholde seg til. Da hun fant et par Nike Free-sko via Google til en tredjedel av ordinær pris, slo hun til.

– Jeg kunne se med en gang jeg fikk dem at skoene var fake. Esken så genuin ut, men skoene hadde mange feil. Sømmene var slurvete og passformen var rar, noe man aldri vil finne ved en ordentlig Nike-sko, sier Sofie som legger til at det er de små detaljene som avslører som en vare er ekte eller ei.

Merkevarer fra USA: Det hjelper ikke alltid å ha postboks i statene

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.