Slik svarte kommunene

Servicenivået blir slaktet. Se hvorfor.

Publisert
Sist oppdatert

Ifølge Forbrukerrådets ferske undersøkelse, er Larvik kommune best på å yte service overfor sine innbyggere, mens Moskenes kommune er dårligst.

>>> Her er Norges beste kommuner

50 testmedarbeidere, en del av dem er leid inn fra firma som driver med såkalt mystery shopping, fra Forbrukerrådet har i perioden primo mars til ultimo juni kontaktet alle landets 431 kommuner for å sjekke deres kvalitet på service, svartid og tilgjengelighet. Parallellt er informasjonsverdien på kommunenes nettsteder sjekket med hensyn til 25 ulike punkter, til sammen er det gjort 22.250 deltester på kommunenes nettsider.

For å bli godkjent som servicekommune, må den score minst 66,7 poeng og eller at de ble hjulpet med minst to tredjedeler av henvendelsene. Kommuner med under 50 poeng har uakseptabel service, mener Forbrukerrrådet.

>>> Se hva de kommunene svarte

Dårlig service i Nordland

Blide og hjelpsomme nordlendinger? Etter denne testen er det grunn til å tro at nordlendingenes gode rykte er en myte. Av de 10 dårligste servicekommunene i Norge, er fem kommuner i Nordland. De fem er Nesna, Vevelstad, Øksnes, Lurøy og Moskenes. Av disse kommunene er tre Arbeiderparti-styrte og to Senterparti-styrte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer