Slik svindler de i praksis!

Publisert

Federal Trade Commission (FTC) gir også eksempler på saker som har endt opp i rettsapparatet: Svindel på nett-auksjoner. Her gjaldt det varer som ble lagt ut for salg på et utall nettauksjoner og der kjøperne betalte på forskudd, men aldri mottok varene.

Useriøse internettleverandører. Selskapene sendte forbrukerne "rabattkort" til deres tjenester. Når kundene benyttet seg av rabattkortene ble de imidlertid, uten noen som helst informasjon, bundet til internettleverandøren. Dermed begynte de å få månedlige regninger på abonnementsavgift. I tillegg hadde svindlerne selvsagt gjort det nesten umulig å si opp abonnementet.

Et annet triks er å sende regninger til firmaer og organisasjoner for web-sider de ikke vet de har. Svindlerne har gjerne tilbudt "gratis" web-sider. Uavhengig av hva firmaet har gjort med tilbudet, har de så opprettet sidene - for så å sende regning for jobben i ettertid.

Pornosider. Et vanlig triks er å be kunden om å taste inn sitt kortnummer for å bevise at han er gammel nok til å komme inn på sidene. Etterpå begynner de selvsagt å tappe kundens kort for penger. Du finner flere eksempler på Federal Trade Commissions (FTC) nettsider.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer