Slik takler du baksmellen

Fikk du restskatt for 2012, bør du ta noen grep allerede nå for å betale innen fristen.

Har du fått restskatt, bør du definitivt betale innen forfall, ifølge forbrukerøkonom Kristina Picard i Storebrand. Foto: Storebrand
Har du fått restskatt, bør du definitivt betale innen forfall, ifølge forbrukerøkonom Kristina Picard i Storebrand. Foto: Storebrand Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

2. april ble selvangivelsen gjort tilgjengelig for nordmenn flest, og enkelte fikk en negativ overraskelse i form av restskatt. Har du lite ekstra å rutte med hver måned er baksmell på skatten ekstra surt, og for mange er det vanskelig å få betalt innen fristen.

Likevel bør du gjøre det du kan for å klare nettopp dette.

– Staten er en tøff kreditor, så restskatten må betales. Betaler du ikke i tide påløper det forsinkelsesrenter, og verste fall tvangsinnkreving, understreker forbrukerøkonom Kristina Picard i Storebrand.

Hun råder dessuten de som faktisk har en økonomisk buffer å ta av, om å betale innen 31. mai.

– Da slipper du renter på restskatten, og du har i praksis hatt et rentefritt lån fra Skatteetaten. Vær også sikker på at du har fått med alle fradragene før du betaler restskatten, understreker hun.

>> Du bør ikke ha for mye penger stående på konto

Slik takler du baksmellen

Er du fortsatt i minus etter å ha sjekket selvangivelsen grundig, bør du allerede nå lage en plan for hvordan du kan samle sammen det skyldige beløpet. For slett ikke alle har penger stående på bok som de kan betale restskatten med, som har første forfall 20. august for de som får skatteoppgjøret 26. juni.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer