Slik takler du dem best

Husk at rådene ikke er en fasit. Bruk din egen dømmekraft og magefølelse i forholdet til dine kolleger. Og allier deg gjerne med en som er "på din side" dersom du ønsker hjelp til å takle det sosiale livet på jobben.

Publisert

IntrigemakerenSom oftest bare en ting som hjelper: Ta tyren ved hornene, men ikke nødvendigvis under mottoet ”øye for øye – tann for tann”. Snakk direkte til intrigemakeren for å få slutt på det ondskapsfulle spillet.

UnnasluntrerenI det lange løp nytter det ikke å bite tennene sammen og bare overta arbeidet til denne kollegaen. Et ærlig ord er det eneste som nytter. Prøv og forklar at det er best for bedriften at alle deler på upopulære oppgaver.

BedreviterenIkke la deg provosere. Lukk heller ørene og unngå å gi deg inn på en prinsipiell diskusjon. Finn likesinnede i teamet og krev demokratisk avstemming ved viktige avgjørelser. Dempet ironi kan i enkelte tilfeller få bedreviteren på bedre tanker.

SjefsyndlingenSjefsyndlinger skaper ofte dårlig stemning på jobben. Ofte er det ikke annet å gjøre enn å håpe på at sjefen gjennomskuer den falske oppførselen. I praksis kan du sende diskrete, men utvetydige signaler, til yndlingen om at du ikke ønsker å samarbeide med han eller henne.

RyktesprederenTrøst deg med at det er de færreste som unngår rykter før eller siden. Eneste sikre medisin er en ubøyelig taushet – noe som er umulig i lengden. Lær deg heller å leve med ryktesprederen. Faktum er at alle (også du selv) gjerne sladrer litt en gang i blant. Uten tilhørere eller informanter – ingen ryktespredere. Ryktesprederen er ufarlig innen rimelighetens grenser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer