Slik takler du gjelden din

Henger renteutgiftene dine som en klump om halsen? DinSide gir deg råd som kan hjelpe på betalingsbalansen.

Du trenger ikke gi fra deg alle pengene dine til banken.
Du trenger ikke gi fra deg alle pengene dine til banken. Vis mer
Publisert

Lånerentene har på det nærmeste fordoblet seg siden mai i fjor. Da er det ikke annet å vente enn at flere begynner å få problemer med renteutgiftene. For de fleste er det boliglånet som tynger mest. Og med rentedifferanser mellom fast og flytende rente på omkring 2 prosent, kan det være fristende å velge fast rente. Hvorfor du likevel ikke bør gjøre det kan du lese mer om i en av våre tidligere 2107 TARGET="_top">artikler, der vi forteller om sannsynligheten for rentefall og at du da ikke bør binde renten din nå.

Bytt bank

Men hva kan du så gjøre for å komme over kneika, mens du venter på rentefallet?Har du fulgt våre råd angående boliglån, sitter du nå med flytende rente og betaler rundt 8-9 prosent på lånet ditt. Eller gjør du det? Landets største bank, DnB, krever 9,6 prosent rente for lån mellom 500.000 og 1 million (innenfor 80 prosent av lånetakst). Dette er hele 1,10 prosentpoeng mer enn i billigste bank på våre lister, Flekkefjord Sparebank*. Og flere bankkunder betaler enda høyere rente enn hos DnB. Dette gjelder for eksempel kunder hos en annen kjent bank, Finansbanken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer