Slik takler du renteøkningene

Renta er økende og ferieværet grått. Hvorfor ikke bruke en feriedag til å gå gjennom privatøkonomien? Kanskje finner du ut at renteøkningen ikke trenger å gå utover forbruksbudsjettet.

Ill: Anne Angelshaug
Ill: Anne Angelshaug Vis mer
Publisert

Utlånsrenta fra Norges Bank har steget med til sammen 0,75 prosentpoeng til nå i år. Og i disse dager kommer bankene etter og setter opp rentene på privatkundenes lån. Det har også vært raslet i sablene om nye rentehopp til høsten.

Noen er så heldige at de har mer penger i banken enn det de har i lån. De kan glede seg over høyere innskuddsrente. Verre er det for de hundretusener av nordmenn som sliter med høye boliglån.

Slutt på moroa?

Et rentehopp på 0,75 prosentpoeng betyr 7.500 i økte renteutgifter årlig for en familie med gjeld på en million kroner. Beløpet er ikke svimlende, men mange familier har større lån enn som så .

Økte renteutgifter trenger ikke bety restemiddag hver dag, og slutt på all feriemoro. DinSide gir deg her noen tips for å møte renteøkningen uten at det svir for mye.

Skifte bank?

Selv om de fleste bankene dras med i rentegalloppen, er spriket mellom rentene i de ulike bankene stort. Utregninger med DinSides boliglånskalkulator viser at du kan spare over 10.000 kroner på å skifte fra en bank til en annen. Forutsetningen er at du har et boliglån på en million kroner, innenfor 80 prosent av takst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer