Slik takler du utroskap

Er du utro, eller blir du bedratt? Enten du er i den ene eller den andre situasjonen, kan det hende du opplever et følelsemessig kaos akkurat nå, og trenger å finne en vei ut av problemene. Det får du hjelp til her.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke alltid slik at oppløsning av parforholdet, eller skilsmisse er den beste utveien.

Det kan rett og slett være at dere har vært litt for likegyldige med forholdet, og at dette er tiden for å finne ut hva dere egentlig vil med samlivet. Ettersom ingen mennesker er fullkomne, vil utroskap alltid finnes i en eller annen form - som en lekkasje, et varselsignal, og et følelsemessig opprør.

Den svenske psykiateren Thomas Bøhm, som har skrevet en bok som rett og slett heter Utro, behandler utroskap som en nødvendig konsekvens av følelsemessig utilfredsstillende parforhold. Utroskap i et tilsynelatende lykkelig og harmonisk forhold kan være et signal om at noe ikke er som det skal være - at den lykkelige fasaden dekker over lengsler og behov som krever å bli tatt alvorlig.

Hvis kravene til samliv kunne høynes noen hakk, skriver han, ville mange ødeleggende forhold kunne unngås. Hvorfor er det så mange som faktisk tar til takke med dårlige parforhold?

Dårlige parforhold kan i mange tilfeller dekker over et negativt selvbilde. I tilfelle trenger en kanskje et oppgjør med seg selv! Thomas Bøhm skriver:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.