Roaming på båter er ikke inkludert i abonnementet ditt

Slik taper nordmenn tusenvis på havet

Har fri roaming i abonnementet, men glemmer at den ikke gjelder ombord ferjer.

INGENTING Å SMILE AV: Har du planer om å sende selfies fra båtturen til Danmark, bør du tenke deg om både to og tre ganger. Fri roaming gjelder ikke ombord ferjer på det åpne hav, og prisene kan være høye. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
INGENTING Å SMILE AV: Har du planer om å sende selfies fra båtturen til Danmark, bør du tenke deg om både to og tre ganger. Fri roaming gjelder ikke ombord ferjer på det åpne hav, og prisene kan være høye. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor høst satt en kvinne på Fjord Line-båten til Hirtshals i Danmark. Været var dårlig, kvinnen var sjøsyk, og på armen satt datteren hennes på et halvt år.

Klokka 16:15 fikk hun en melding fra operatøren sin Komplett Mobil: «Velkommen om bord!».

Meldingen fortalte videre hva det kostet å bruke mobilen på havet, da fri roaming i EU/EØS ikke gjelder ombord skip. Men kvinnen hadde andre ting å tenke på.

Mens hun sov samme natt kom det to meldinger til. Den første sa at hun hadde brukt opp 80 prosent av sperregrensen på 5.000 kroner.

Den andre, rett etterpå, sa at grensen var overgått og abonnementet sperret.

Mobilregningen endte på 6.855 kroner. For bare 8 minutter prating, og kun 92 megabyte surfing.

Klager, får ingenting

Saken rulles opp i et ferskt vedtak hos Brukerklagenemnda for elektronisk kommunikasjon, som skal hjelpe nordmenn i konflikt med blant annet mobiloperatører.

Og vedtaket er langt fra unikt; flere båtreisende nordmenn tar frustrasjonen sin dit, etter sjokkerende høye mobilregninger. Men ingen får medhold.

Grunnen er enkel:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer