Slik tapper de kontoen din

Knut Espen Skaug (32) fikk en ubehagelig overraskelse da han kom hjem fra New York. Han er ikke alene om å bli svindlet i sommer.

Også i New York skal du passe godt på kortet ditt.  Foto: Colourbox.com
Også i New York skal du passe godt på kortet ditt. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Knut Espen Skaug har akkurat kommet hjem fra en tre uker lang ferie i New York, men det var først da han skulle kjøpe pølser hjemme i Norge, at han oppdaget at noe var galt. Da var det ikke dekning på kortet. Han ringte til banken og fikk bekreftet at kontoen stod i minus.

- Jeg fikk det ikke til å stemme at jeg kunne ha brukt så mye penger i løpet ferien, men overførte straks mer penger til kontoen. Litt senere gikk jeg inn i nettbanken for å få oversikt. Da så jeg at kontoen min var tappet. De hadde også klart å ta det siste jeg hadde overført. Foreløpig har de tatt et sted mellom 12.000 og 15.000 kroner.

Sommerferien er høysesong for kortsvindel. Sjekk kontoutskriften etter ferien

Gikk bananas på Apple Store

Det er Knut Espens bank som nå tar saken videre, og han har derfor ikke full kontroll på hvor pengene hans har blitt brukt.

- Jeg vet at de blant annet har brukt en god del dollar på Apple Store. Jeg har selvsagt sperret kortet, og et nytt kort er på vei. Jeg er likevel litt spent på hvor lenge de klarer å tappe kontoen min med det gamle kortet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer