Slik tjener du noen ekstra kroner

Det er mange kreative måter å tjene ekstra penger på.

Bruker du litt tid og kreativitet, er det mulig å fylle lommeboka uten fast lønnsinntekt. Foto: Colourbox.com
Bruker du litt tid og kreativitet, er det mulig å fylle lommeboka uten fast lønnsinntekt. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- En ekstrajobb kan være innbringende. Vi har mye ledig innen salg, for eksempel for forsikringsselskaper, eller lettere saksbehandling, dessuten og det er og har vært behov for folk i sportsbutikker. Det er også ulike kontor- og administrasjonsjobber ledig, eller på sentralbord. Det er litt roligere nå enn før, men det er alltid muligheter, sier Gry Ljøterud, informasjonsansvarlig i bemanningsbyrået Manpower.

- Hvis man har mulighet og kapaistet kan man gjerne jobbe litt ekstra, sier Ljøterud til DinSide.

Bruker du mer penger enn du har? Vi skal ikke gi deg dårlig samvittighet, men i stedet guide deg til muligheten for å tjene mer penger.

Istedenfor å tilbringe alle helgedagene i sofaen eller på puben, kan du jobbe et par timer ekstra. Hvis du jobber søndager eller om natten, kan det være spesielt lukrativt. Kan du selge luftslott og snø på Nordpolen, da kan du for eksempel prøve deg som telefonselger. Saumfar nettet og vikarbyråene for utlyste deltidsjobber. De færreste av dem krever høy kunnskap.

Forrige uke undersøkte vi hvordan du kan tjene noen tusenlapper, en bil eller millioner av kroner på reality-tv. Hvilke programmer søker deltakere? Hvordan blir du lettest akseptert som deltager, og hvor mye kan du vinne på de forskjellige konseptene? Les saken. Hvis du tør å ta en utfordring er dette fremgangsmåten for deg. Er du riktig heldig kan du ta en Christer Falck, og ta over programlederjobben etter at du har sikret deg seieren. Da blir det i hvert fall penger, og muligens noen gratis drinker og et par damer på deg også.

Les også: Han betaler for hodelusene dine

Tjen på YouTube og kroppen din

Har du en pen kropp, god sædkvalitet eller smittefritt blod? Her finner du oversikt over hvordan du kan tjene penger på kroppsvæske og fysiske attributter. Her finner du oversikt over hva du kan tjene på kroppsdeler og lignende. Hvis du har langt hår, produserer brystmelk og eller har noen egg å donere (riktignok til en av nabolandene - ettersom dette er ulovlig i Norge) kan du enkelt få ekstra penger på kontoen.

Les også: Disse tjener bedre enn du tror

Nå kan du dessuten tjene penger på YouTube-videoene dine, så fremt du har laget noen. Sjekk vilkårene her. For å tjene penger på videoene må du blant annet ha lisens til den, du kan naturligvis ikke legge ut andres video. Det er opp til deg hvor mye det skal koste andre å se din video, men vi foreslår et ganske spennende innhold for å friste folk til å kjøpe visning. Et annet spekulativt tips i samme sjanger er fildeling. Søsterpublikasjonen vår, ITavisen, har skrevet hvordan du kan tjene penger på fildeling, Sjekk her!

Snakker om internett. Nå kan du også tjene penger på Facebook-profilen din ved å annonsere på den. Les hvordan

Bli auksjonarius

I kveld starter QXL.nos selgerskole for auksjonsvirksomhet. Få mer info her."Her kan alle som har lyst, lære hva som skal til for å selge bra på online auksjonssider – spesielt hvis man er en virksomhet." skriver QXL. Noe av det viktigste for å selge bra er så enkelt som å bruke gode bilder og beskrivelser. Eller du kan selge oppsiktsvekkende saker, som halvskrapte Flaxlodd eller konsertbilletter inkludert date, slik noen nordmenn har gjort den siste tiden. Les om flaxsalget

Ta attraktive varer inn i landet. Vår kollega Brynjulf Blix har for eksempel kjøpt noen Hammond B-3 orgler i USA. Hvis du har forretningshjerne og egenkapital kan du importere spesielle gjenstander du vet entusiaster vil ha. Sjekk regelverket for toll og moms før du setter i gang.

- Generelt er det jo snakk om å ta inn nisjeprodukter, "vintage" et-eller-annet som man selv har som hobby å restaurere, fikse på og ikke minst bruke selv, og være i miljøet. Noen driver med gamle biler, motorsykler - gjerne Harley-Davidson. Hammond-orgler er jo Harley'en blant instrumentene, sier Blix.

Selg feriebildene

Hvis du tar gode bilder, kan du selge dem. Flere nettsteder selger bilder til brukere, og de tar fra en dollar til rundt 30 dollar per bilde, og deretter får fotografen prosenter av salget. Hvis bildet ditt blir populært, da er det penger å tjene. Knips i vei, og sjekk her hvordan du går frem for å selge bildene.

Les også: Disse gutta fikk betalt for å bytte etternavn

Vi har sagt det før, og vi sier det gjerne igjen. Skaff deg en blogg. Nå lenker også vi til bloggen din, sjekk hvordan her

- Jeg blir så absolutt rikere, sa bloggeren Peter Andre Jensen til DinSide for et års tiden siden. - Men jeg kan ikke leve av det. Inntjeningen tilsvarer for eksempel at en student slipper å ta opp studielån.

Les også: Skriv en bestselger - nå kan alle gi ut bok

Hvis du er under utdanning, eller hvis du innehar et spesielt talent, bør du kjøpe Legathåndboken 2009. I denne boken får du oversikt over absolutt alle norske legater og stipender. Du trenger ikke være student eller ha et talent, men de fleste støtter stipendene søker forskere, studenter eller begavet ungdom. Les om stipendene her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer