Slik tolker du drømmene

Drømte du om eks-kjæresten, at du løp etter bussen eller falt ned fra et høyhus i natt? Dette betyr drømmene dine:

Publisert
Sist oppdatert

Du drømmer hver eneste natt. Enkelte mener drømmer bare er tull og fantasi, mens andre tolker drømmene som noe med mening.

Derfor har også symboler i drømmen blitt en hel vitenskap blant de som ønsker å lære mer av sin egen drømmeverden. Vanlige drømmer som å løpe eller falle betyr kanskje at du er under høyt press. Mens drømmer om tenner gjerne betyr at du gruer deg for noe pinlig eller selv-utleverende.

Mange drømmer også erotiske drømmer - som ikke alltid betyr det vi tror.

Drømmer om sexFor selv om drømmene kan være sterke og kanskje voldsomme, er de fleste drømme-analytikere enige om en ting: Seksuelle drømmer har sjelden noe med sex å gjøre. Derimot kan slike våte drømmer være verdifulle hvis man ønsker å forstå helt andre problemer i sin egen hverdag.

- Det er spesielt kvinner som ofte våkner med dårlig samvittighet etter seksuelle drømmer. En typisk kvinnedrøm er at man har vært sammen med en tidligere kjæreste, og når kvinnen våkner, føler hun det nesten som å være utro.

- Men det er sjelden grunn til dårlig samvittighet, for som regel handler den slags drømmer om andre konflikter i livet. De seksuelle impulsene opptrer kun i symbolsk form, sier den danske jungianske drømmeanalytikeren Pia Skogemann til den danske avisen Ekstra Bladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer