Egen pensjonskonto (EPK)

Slik tolker du prislistene for pensjonskontoene

Ikke alle prisene kommer med i Finansportalens sammenlikningstjeneste.

PENSJON: Nå kan du samle all pensjonssparingen din på én konto, men sett deg inn i hva det innebærer først. Video: Michael Jæger Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi er ikke helt ferdig med ukas store pensjonsnyhet - egen pensjonskonto.

Med denne nye pensjonskontoen har du tre valg, enten samle all pensjonen din hos nåværende arbeidsgiver, samle den hos en selvvalgt leverandør, eller ha pensjonen «her og der», som i dag.

Derfor bør du være prisbevisst

Du bør imidlertid se på hva du betaler for å ha pensjonssparing fra tidligere jobber hos pensjonsselskapet - det er nemlig du som må betale for denne, mens nåværende arbeidsgiver betaler for din aktive pensjonssparing.

Et pensjonskapitalbevis (PKB) er oppspart pensjon fra tidligere arbeidsgivere hvor du hadde innskuddspensjon. PKB-et utstedes når du slutter i jobben og inneholder det som arbeidsgiver har betalt inn på din tjenestepensjon mens du har vært ansatt.

Hvis du har hatt flere arbeidsgivere, kan du ha flere PKB-er, og det lønner seg ofte å slå dem sammen, for da får du bedre oversikt og lavere gebyr - ergo mindre av pensjonen din «spises opp» av gebyr.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer