Kjøpe bolig i borettslag/sameie

Slik tolker du regnskapet

Flere funn bør få «varsellampene til å blinke».

VIKTIG: Flere regnskapsposter er viktige å sjekke dersom du vil kjøpe bolig i borettslag eller sameie. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
VIKTIG: Flere regnskapsposter er viktige å sjekke dersom du vil kjøpe bolig i borettslag eller sameie. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Boligselgere plikter å oppgi alt de vet om boligen som skal selges, blant annet om det er noen planer i borettslaget eller sameiet som kan øke felleskostnadene i nær framtid.

Og potensielle boligkjøpere plikter å lese seg opp på all dokumentasjon som foreligger om boligen de vurderer.

Dersom boligen som skal selges er i et borettslag eller sameie, pleier vanligvis regnskapet og referatet fra siste generalforsamling å være vedlagt, men hva skal du se etter i disse dokumentene?

- Superviktig

Forbrukerøkonom Magne Gundersen i Sparebank 1 forteller at regnskap og møtereferat er noe som er lett å glemme eller hoppe over når boligdokumentene skal leses.

- Du må være klar over at det kan være stor forskjell på hvordan ulike sameier eller borettslag blir drevet. Noen er veldrevne og har et kompetent styre med god kontroll på økonomi og vedlikehold, mens andre kan være dårlig drevet eller lider av ettervirkningene av tidligere års dårlige drift, sier Gundersen til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer