Slik trener krigerne

Husker du den gamle gymtimen?

Klarer du dette? Push ups med klapp går som en lek for idrettssoffiser Bjørnar Dullum ved Krigsskolen. Foto: Per Ervland/AllerInternett
Klarer du dette? Push ups med klapp går som en lek for idrettssoffiser Bjørnar Dullum ved Krigsskolen. Foto: Per Ervland/AllerInternett Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Boot Camp, Back to Basic, styrke eller kort og godt: sirkeltrening. Enkel og funksjonell trening er i skuddet som aldri før, så vi dro dit der de kan dette aller best; Krigsskolen ved Linderud i Oslo.

- På Hærens Krigsskole heter det fysisk fostring og det har høy prioritet. Basistreningen ligger som et fundament i treningsprogrammet til kadettene. Når det gjelder styrkeøvelser er det teknisk utførelse som må være fokus, ikke antall repetisjoner eller antall kilo på stanga, sier Major Bjørnar Dullum, seksjonssjef for fysisk fostring.

Se video av push ups her

Han har vært idrettssoffiser på Krigsskolen siden 1997 og har sett tusenvis av norske ungdommer svette seg gjennom krevende fysiske og psykiske tester, eksamener og runder med harde militære øvelser.

- Hovedfokus ved utførelse av styrkeøvelsene er å gjennomføre hver enkelt styrkeøvelse riktig. Øvelsene anbefales gjennomført uten pauser, hvor du går direkte over på en ny øvelse. Hvis du holder på for lenge med en øvelse, vil utførelsen bli dårlig, og effekten reduseres, ifølge Dullum.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer