Slik tyder du sexdrømmene

- Åh nei, så sinnsykt pinlig! Natt etter natt drømmer vi om sex med sjefen, ekskjærester og ukjente personer. Men hva betyr egentlig det?

Publisert
Sist oppdatert

[Forum: Lesernes sexdrømmer]

[Forum: Lesernes sexfantasier]

Mange opplever å våkne opp litt flæue etter nattens drømmer. Ikke alle erotiske drømmer tåler morgendagens lys like godt, og enkelte drømmer kan til og med etterlate seg følelser av skyld og skam.

Men selv om drømmene kan være sterke og kanskje voldsomme, er de fleste drømme-analytikere enige om en ting: Seksuelle drømmer har skjelden noe med sex å gjøre. Derimot kan slike våte drømmer være verdifulle hvis man ønsker å forstå helt andre problemer i sin egen hverdag.

- Uansett hvem man har sex med i en drøm, er det alltid viktig å spørre seg hva denne personen representerer for en, sier den norske jungianske drømmeanalytikeren og forfatteren Astri Hognestad til Mozon.

- Det kan være at man trenger å integrere noe av det vedkommende står for inn i sitt eget liv, legger hun til.

- Seksualitet i en drøm kan både være konkret, og et bilde på noe man trenger å utvikle i seg selv, sier Hognestad.

- Hvis man for eksempel drømmer om sjefen, må man spørre seg hva slags forhold man har til vedkommende. Kanskje representerer sjefen noe du trenger å integrere i ditt eget liv. Det kan selvsagt også handle om sex direkte, om et ønske, kanskje et ønske om nærmere kontakt generelt eller om seksuell kontakt, sier Hognestad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer