Slik unngår du 5 Percent-tabbene

Med five-percent-community under etterforskning av Økokrim, er det fortsatt en del selskaper du bør unngå om du har lommeboken kjær.

Publisert
Sist oppdatert

Fredag kunne NRK melde at Økokrim har bestemt seg for å etterforske pyramideselskapet The 5 Percent Community (T5PC). Pyramideselskapet T5PC ble slått konkurs torsdag i forrige uke, og rundt 70.000 nordmenn skal ha tapt flere 100 millioner kroner.

Men hvordan kan slik skje, når Lotteriloven forbyr pyramidespill?

Har gitt opp

Svaret er at Lotteritilsynet, som har ansvaret for å forvalte Lotteriloven, har gitt opp:

I et notat av desember 2002 , som du kan lese hvis du trykker her, ga tilsynet klar beskjed om at de ville slutte å behandle enkeltsaker hvor MLM-konsepter prøves opp mot Lotteriloven. Dette begrunnet de med den uklare rettstilstanden på området.

Involvert i prosessen er også EU, hvor det i fjor ble igangsatt arbeid med et nytt direktiv hvor pyramidespill og liknende skal kunne totalforbys. Hittil har den norske forvaltningen valgt å vente på EU-direktivet, før endringer i den norske lotteriloven foreslås. Dermed har det ikke skjedd noe særlig med den norske lovgivningen på området, selv om Lotteritilsynet har sagt klart i fra om behovet for et nytt regelverk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer