Pris på strøm

Slik unngår du å bli lurt inn i dyre strømavtaler

Forbrukerrådet har anklaget flere strømselskap for prisjuks. Du kan enkelt avsløre «lureavtalene» selv.

STRØMPRISSJEKK: Sammenligningstjenesten Strømpris.no skal gjøre det lettere å velge de billigste og beste strømavtalene, men til og med her må du være på vakt for lokketilbud. Foto: Eilin Lindvoll.
STRØMPRISSJEKK: Sammenligningstjenesten Strømpris.no skal gjøre det lettere å velge de billigste og beste strømavtalene, men til og med her må du være på vakt for lokketilbud. Foto: Eilin Lindvoll. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne uka klaget Forbrukerrådet 29 strømselskap inn til Forbrukertilsynet for det de mener er omfattende prisjuks.

Ifølge dem har flere nordmenn blitt lurt til å tro at de har den billigste strømavtalen - men så har de egentlig en avtale med mange skjulte kostnader, som gjør avtalen betydelig dyrere.

Disse avtalene advares det mot

Det er de såkalte «innkjøpsprisavtalene» som inneholder hemmelige priselementer, Forbrukerrådet nå har sendt inn klage på.

- Innkjøpsavtalene framstår som billigere enn de er, og det er nesten umulig for en vanlig forbruker å oppdage dette selv. Vår klare anbefaling er å sjekke avtalen sin på Strømpris.no - her er disse avtalene rødmerket og ligger helt nederst i lista over «andre avtaler», sier forbrukerdirektør Inge Lise Blyverket til Dinside.

- Uakseptabelt

Blyverket mener det er uakseptabelt å lure strømkunder ved å opplyse én pris, for så å sende en mye høyere regning.

- Vi hadde aldri akseptert at ei bukse med en prislapp på 500 kroner ble dobbelt så dyr i kassen, eksemplifiserer forbrukerdirektøren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer