Slik unngår du å bli syk

Ikke bli sengeliggende på juleaften. Hold deg frisk med disse tipsene.

Å nei, feber nå igjen! Snufs. Foto: colourbox.com
Å nei, feber nå igjen! Snufs. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Snufs – der var du angrepet av de små rakkerne igjen, gitt. De er kanskje små, men de er langt fra harmløse. Vi snakker selvsagt om virus, av typen forkjølelse og influensa.

Mellom fem og ti prosent av befolkningen blir vanligvis syke i løpet av en influensasesong (ikke inkludert den fryktede svineinfluensaen), og enda flere sliter med forkjølelse. Er du en av dem som føler at du blir rammet hver bidige gang?

Les også: Julens skjulte helsefarer

Det finnes heldigvis en del ting du kan gjøre for å minske risikoen for å bli syk, og hvis du følger disse tipsene fra Women’s Health Magazine er sjansen stor for at du kanskje slipper unna denne gangen.

Det aller første du bør gjøre er selvsagt å ta influensavaksinen – og deretter bør du prøve disse fire strategiene.

1. Ha rene hender

Er du egentlig klar over hvor mye makt det er i såpe, vann og litt gnikking? Ifølge Tropical Medicine and International Health kan en vanlig håndvask minske risikoen for at du får en luftveisinfeksjon med 24 prosent. Fingrene dine kryr nemlig av bakterier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer