Slik unngår du badefellene

Dette bør du vite før du hopper i havet.

Det er mye lek og moro på strendene, men altfor ofte skjer det fatale ulykker. Illustrasjonsfoto: colourbox.com  Foto: Foto: colourbox.com
Det er mye lek og moro på strendene, men altfor ofte skjer det fatale ulykker. Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Årets badesesong er i gang, og vi kan endelig innta strendene etter en lang vinter. Men det er dessverre ikke bare idyll som preger badesesongen.

Ifølge tall fra Norsk Folkehjelp måtte 104 mennesker bøte med livet i drukningsrelaterte ulykker i fjor, og så langt i år har 28 personer lidd samme skjebne. Det er imidlertid bare noen enkle forholdsregler som skal til for å snu den dystre trenden.

Les også: Advarer mot tørrdrukning

- Mange av drukningsulykkene skyldes nok manglende svømmeferdigheter, sier tidligere svømmetrener ved Norges idretthøgskoles (NHI) svømmeskole, Stian Arneberg Krossen, til DinSide Helse.

Overvurderer seg selv

Ifølge Krossen er god svømmeopplæring alfa og omega når det gjelder forbygging av ulykker.

- Det er en del som overvurderer svømmeferdighetene sine. Selv om de fleste er forsiktige, er det viktig å huske på at det ikke er så mye som skal til før det kan gå galt, sier han.

Her er verdens farligste strender

Krossen anbefaler å holde seg nærme land og være oppmerksom på strømninger i vannet når man er på badetur, og advarer mot å stole for mye på barnas flytemidler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer