Slik unngår du E-stoffer

Finn fram i E-jungelen av tilsetningsstoffer med seks enkle tips.

Det er litt av en jobb å forsøke å holde oversikt over hva som finnes av tilsetningsstoffer i matvarene du kjøper. Foto: colourbox.com
Det er litt av en jobb å forsøke å holde oversikt over hva som finnes av tilsetningsstoffer i matvarene du kjøper. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Leser du innholdsfortegnelsen som sengelektyre? Eller vil du gjerne unngå E-stoffer, men vet ikke helt hvordan? Mange vil gjerne ha en E-fri hverdag, men det er som regel lettere sagt enn gjort. Og er det i det hele tatt mulig?

En psykolog ville ha kalt det selektiv persepsjon – først virker alle tilsetningsstoffene usynlige, og så, etter at du har blitt oppmerksom på dem, har du følelsen av at alle matvarer er proppfulle av dem.

Les også: - Verdens sunneste mat

Vanskeligere å finne frem

Antall tilsetningsstoffer har faktisk ikke økt i løpet av de siste årene – men du har kanskje begynt å finkjemme innholdsfortegnelsen, med det resultat at det ikke er hva som helst som får bli med deg hjem i handleposene lenger. Den daglige innkjøpsrunden er plutselig blitt mer komplisert.

Problemet er at det ikke alltid er bare å la være å velge varen som er proppfull av E-stoffer og i stedet putte den sunne, naturlige varen i handlekurven. Sistnevnte finnes nemlig ikke alltid.

Svenska Dagbladet har derfor laget en liste med seks tips til deg som helst vil få i deg minst mulig E-stoffer i hverdagen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer