Endre skattekortet

Slik unngår du en real skattesmell neste år

Det er lurt å logge seg inn og endre skattekortet nå, for å unngå restskatt i 2021.

SKATTELISTER: Er du nysgjerrig på å vite hva for eksempel Petter Northug tjente i fjor? Slik sjekker du! Video: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Neste års skattemelding er sikkert det siste du vil bruke tid og tankekraft på nå, for du har jo nesten nettopp levert årets skattemelding.

Men, du gjør lurt i å logge inn og sjekke om du bør endre skattekortet ditt.

Coronavirusets herjinger kan nemlig ha innvirkning på det du betaler i skatt for dette inntektsåret, og du kan potensielt få en real skattesmell.

Hittil i år har 1,2 millioner nordmenn endret skattekortet, hvilket er noe høyere enn i et normalår. Skatteetaten ser at endringer i rentenivået og andre forhold knyttet til coronasituasjonen har bidratt til større oppmerksomhet om skattekortendringer.

Rentekutt = restskatt

De rekordlave boliglånsrentene har kommet godt med for mange den siste tiden, spesielt de som har blitt permitterte. Det har ført til at kostnadene knyttet til lånet har blitt lavere.

Dersom du har fått flere rentekutt fra banken din i det siste, bør du imidlertid logge deg inn på sidene dine hos Skatteetaten og endre skattekortet.

- Når boliglånsrenta går ned, vil du få lavere fradrag på skatteoppgjøret ditt. Så med mindre du går inn og oppdaterer hvor mye du betaler i gjeldsrenter på skattekortet ditt, kan dette føre til at du får en skattesmell neste år, sier forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand i Danske Bank til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer