Slik unngår du flyskrekk

Det sies at annenhver nordmann føler ubehag ved å fly. Er du en av de? Her får du tips og råd om hvordan du kan overvinne skrekken.

Publisert
Sist oppdatert

Du vet ikke akkurat hva du er redd for, men du er livredd for å fly. Du får hjertebank, begynner å hyperventilere og mister pusten, blir klam og svett, fryser, blir kvalm, strammer alle muskler og blir stiv av skrekk. Du er overbevist om at flyet skal styrte, og føler deg innestengt i kabinen. Kjenner du deg igjen? Ta det med ro, du er ikke alene. Desuten er det hjelp å få.

Kurs mot flyskrekkBraathens har siden 1983 tilbudt kurs mot flyskrekk. Kursene ledes av et høyt kvalifisert team som hjelper deg gjennom din verste skrekk. Målet med kurset er at du som deltaker skal forstå problemet, akseptere din redsel og etter hvert kunne snu den i positiv retning.

Kursdeltakerene får undervisning av blant annet flykaptein, flytekniker, flygeleder, kabinpersonale, psykiater eller psykolog. Det er også gruppesamtale med psykiater eller psykolog på kurskveldene.

Si i fra før avreiseDet kan være lurt å si i fra før du skal ut å reise, da er det nemmelig lettere for flyselskapene ta hensyn til ditt problem.

- Når noen ringer inn til oss og bestiller reise og nevner at de har flyskrekk ber vi dem om å si i fra når de går om bord, slik at vi kan ta ekstra godt vare på dem under flyreisen, sier Anne Grete Ellingsen informasjonssjef i Norwegian.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.