Slik unngår du julestresset

Her er 12 tips for å unngå tjaset og maset i desember,

Le og ha det litt morro i førjulstiden. Foto: Colourbox.com
Le og ha det litt morro i førjulstiden. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jula nærmer seg med stormskritt - til glede for mange, men til fortvilelse for andre. Er du blant dem som blir sliten bare av å tenke på alt du har å gjøre før jul? Da bør du lese disse tipsene.

Planlegg

Lag en liste over alt du skal gjøre god tid i forveien. Kan du gjøre noe på forhånd? Kan du få noen andre til å gjøre noe for deg? Legg også inn morsomme ting på listen, så du ikke gruer deg til alle gjøremål. Skriv også inn tidspunkt der du kan slappe helt av. Du kan også gi deg selv en liten belønning hver gang du har fullført noe på listen.

Si nei

Du må ikke arrangere juleselskaper alle dagene i romjula. Du trenger heller ikke gjøre alt husarbeidet selv og du behøver ikke kjøpe masse julegaver til folk du aldri treffer.

Godta forandringer

Det er ikke sikkert alt blir nøyaktig som planlagt. Dette gjelder spesielt for deg som har barn i huset.

Ikke vær perfeksjonist

Det er ikke krise om du ikke rekker å støvsuge under sengen før jul. Det er lov til å la noe ligge til januar. Gjør det heller fint i rommene du får gjester i, så kan du vente med de andre rommene til jula er over.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer