Slik unngår du smitte

Usikker på hvordan du forholder deg til svineinfluensaen? Dette er rådene du skal følge.

Foto: Coloubox
Foto: Coloubox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jo sunnere du lever, desto mindre risiko er det for at du blir smittet. Et variert kosthold med mye antioksidanter, sunt fett og proteiner gjør deg bedre rustet mot sykdomsangrep.

Hvor redd bør du være?

Stress ned. Du bør på generell basis prøve å leve så harmonisk som mulig. Stress er en faktor som ofte påvirker negativt. Immunsystemet blir vippet av pinnen, slik at du blir fortere syk.

Folkehelseinstituttet har følgende råd til deg som vil unngå å bli smittet av svineinfluensaen:

Slik smitter svineinfluensaen

  • Kontakt med en person som har fått svineinfluensa. Smitteoverføring skjer da på samme måte som ved vanlig sesonginfluensa; ved hosting, nysing og nærkontakt med syke mennesker.
  • Kontakt med smittet gris eller miljø som har svineinfluensavirus (bondegårder med gris, grisebinger hvor smittet gris har vært osv.)

Slik unngår du smitte

Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet anbefaler ikke generell bruk av munnbind eller andre beskyttelsestiltak med mindre du er smittet eller er i direkte kontakt med smittede. Det er ikke dokumentert at bruk av slikt utstyr blant folk flest vil redusere utbredelsen av influensa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer