Slik var prisene i år 2000

Mobiler, PC-er, TV-er, hvitevarer, filmer og spill – alt var dyrere før.

DYRT: Én ting er hvor mye bedre teknologien har blitt, en annen ting er hva ny teknologi koster i dag kontra ny teknologi for 14 år siden. Begge deler har gått i forbrukerens favør. Slik så Elkjøp.no ut i år 2000.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
DYRT: Én ting er hvor mye bedre teknologien har blitt, en annen ting er hva ny teknologi koster i dag kontra ny teknologi for 14 år siden. Begge deler har gått i forbrukerens favør. Slik så Elkjøp.no ut i år 2000. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

"Vi har fått mer og mer for pengene" har DinSide tidligere meldt.

For samtidig som Norge går for å være et dyrt land å leve i, får vi stadig mer å leve av. Lønnsveksten har vokst forbi prisene, og siden 90-tallet har derfor kjøpekraften til den gjennomsnittlige nordmann blitt stadig bedre. På toppen av dette har den teknologiske utviklingen gjort dingsene stadig billigere å produsere, og dermed: Å kjøpe.

Men hva lå egentlig prisene på da vi gikk inn i det nye årtusenet? Og hva tilsvarer disse prisene i dag?

DinSide har dykket dypt ned i Archive.org sin Wayback Machine, som lagrer regelmessige kopier av nettsider. Her kan vi se hva vi måtte betale for de heteste varene i år 2000.

Les mer: Derfor kan vi handle mer nå enn tidligere

Mobiler

  • "Alle Nokia-finessene har du her: VoiceDialling, Intelligent ordbok, kalender, kalkulator, alarm, IrDa-Data og fax kommunikasjon, vibrator, og så videre" skrøt Elkjøp av Nokia 8850 i år 2000.

    Dette var en skikkelig toppmodell, og prisen deretter: 5.899 kroner. Dette tilsvarer rundt 7.500 kroner i dag, ifølge SSB sin prisendringskalkulator.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer