Slik veksler du billig

Like sikkert som at juni nærmer seg, kommer spørsmålene om hvordan veksle mest mulig lønnsomt til utenlandsferien. Her får du våre beste svar.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har kartlagt hvordan du kommer billigst ut på ferien i både Danmark, Euro-land og USA. Vi har følgende råd for årets ferie:

Ta ut en solid porsjon kontanter i Nordeas automater på Gardermoen før du reiserBruk Mastercard-kredittkortet mest mulig ved varekjøpBruk VISA-debetkortet i minibanken i utlandet underveis på reisenDropp vekslingen i banken her hjemme før du drar.Prissettingen ved veksling er full av irrganger og mysterier, og tabellen nedenfor viser hva vi mener med det. Vi fant ikke mindre enn fem ulike vekslingskurser for en og samme valuta ved avregning samme dag. I tillegg fant vi en urskog av gebyrer og påslag, som er med på å avgjøre hvilket beløp din konto til slutt belastes med.

I eksemplet viser vi alle EURO-kursene vi fant, uten at det betyr at prisene på en Euro er spesielt sprikende. Vi fant det samme fenomenet i alle valutaene vi undersøkte. Gebyrene er imidlertid felles for alle valutaene. Fokus bank har vært vår støttespiller i beregningene, og forklarer kursforskjellen mellom kjøp av kontanter og reisesjekker med kostnadene ved å skaffe og ligge med lager av utenlandske sedler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.