Slik velger du billigste taxi

Vi har sjekket hvilket taxiselskap som tar minst for kjøreturen.

Foto: Kim Jansson
Foto: Kim Jansson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Taxituren kan bli en dyr affære, men i de store byene har de forskjellige selskapene differensierte priser, slik at det ikke er likegyldig hvilket selskap du kjører med.

Hvor mye koster turen din?

Regn ut med taxikalkulatoren!

Vi valgte oss ut seks tilfeldige ruter i osloområdet og sammenliknet prisene til de fem store taxiselskapene i hovedstaden. Turene med det billigste selskapet var hele 22 prosent rimeligere enn turene med det dyreste selskapet.

Det er helt klart Oslo Taxi som kommer best ut i vår pristest. Oslo Taxi var billigst i alle de seks stikkprøvene vi gjorde, og ble til sammen nesten 700 kroner billigere enn testens dyreste selskap, City Taxi.

Pristesten avslører også at Norgestaxi og Taxi2 er omtrent like dyre, mens Christiania taxi er litt billigere. Samtlige selskaper ligger et hestehode bak Oslo Taxi i denne pristesten. Her ser du totalprisen på de seks turene vi valgte:

Se detaljert prisinformasjon

Samme rute, samme tidspunkt

Prisene er hentet inn ved hjelp av DinSides nye taxikalkulator. Prisene i kalkulatoren baser seg på selskapenes egne satser, og forutsetter at bilene kjører den raskeste veien fra A til B.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.